Reglementen     

                                                    Voor de  

               European Open 2013 

                     Neeroeteren (België)

                                26 - 28 Juli 2013

 

 

De Agility European Open 2013 is één van de door de FCI officieel erkende wedstrijden en wordt volgens de FCI-Agility-reglementen 2011 uitgevoerd. De wedstrijd is open voor alle honden, met of zonder stamboom, in het bezit van een werkboekje of licentie van een landenorganisatie, aangesloten aan de FCI . Alle Landenorganisaties die aangesloten zijn bij de FCI of contractueel aangesloten zijn, worden uitgenodigd. Het aantal deelnemers wordt op ca. 700 honden vastgelegd, waarvan max. 50% uit de categorie Large. Alle geïnteresseerde landen krijgen een startcontingent van 32 honden (max.50% Large). België heeft als organisator een contingent van 60 honden (max. 50% Large). Elk deelnemend land heeft het recht om haar deelnemers aan te duiden en moet deze deelnemers ten laatste tegen 31 mei 2013  aan de organisatie van de EO 2013 bekend maken. Een lijst van reserve- deelnemers moet samen met de inschrijvingslijst over gemaakt worden.  Reserve-deelnemers kunnen bij uitvallen van een starter of bij eventuele vrije startplaatsen, na 31 mei 2013 doorschuiven. Kwalificatiesystemen van landen moeten open zijn voor alle honden (met of zonder stamboom, aangesloten bij een FCI organisatie). Een lijst van deze landen zal afzonderlijk gepubliceerd worden. Indien de nationale kwalificatie van deze landen later plaatsvindt, hebben deze tot begin juni 2013 de tijd om hun selectie aan de organisatie van de EO 2013 over te maken. Een complete deelnemerslijst is tot einde Juni 2013 over te maken . Voor deelnemers uit landen zonder kwalificatiesysteem is het mogelijkheid om hun inschrijving tussen 15 april en 31 mei 2013 direct aan de organisator van de EO 2013 over te maken. Indien een land boven het contingent van 32 honden komt, worden de bijkomende inschrijvingen op een wachtlijst gezet. De organisator van de EO 2013 zal na de eerste afsluitdatum (31 mei 2013) de startlijsten bekijken. Indien er nog plaatsen open zijn worden deze aangevuld uit de lijst van de reserve- starters die door de landen werden overgemaakt. Elk land zal een teamleader aanduiden en deze aan de organisator van de EO 2013 bekend maken. Alle communicatie tussen de organisator en de landen loopt via de teamleaders. Wij vragen dat elke teamleader een vlag en een cd met het nationaal volkslied meebrengt.

 

European Open – Individueel 

 

De individuele wedstrijd vindt plaats op 27 juli 2013. Deze wordt in de categorie Large, Medium en Small gelopen. Er wordt een agility parcours en een jumping als kwalificatie voor de individuele finale gelopen. Voor beide parcours wordt een afzonderlijke rangschikking gemaakt, volgens fouten en tijd. In de categorie Large zijn de 25 eerst geplaatsten van het agility parcours en de jumping  voor de finale geselecteerd. In de klasse Medium en Small zijn de eerste 15 geplaatsten. Indien een team zich kwalificeert voor zowel agility als jumping, dan wordt de slechtste rangschikking geschrapt en schuift het volgende team op. Dit totdat 50 finaleplaatsen voor de categorie Large en 30 finaleplaatsen in de categorie Small en Medium bereikt worden. Eveneens wordt er per land en per categorie een klassement bijgehouden. De eerst geplaatste krijgt evenveel punten als het aantal deelnemers van het land in zijn categorie, de 2de een punt minder, de 3de 2 punten minder, enz.. Bij een DK krijgt men 0 punten. De som van het agility parcours en de jumping geeft een interne kwalificatie per land. Bij evenveel punten telt het agility parcours. De eerst geplaatste van elk landenklassement is geselecteerd voor de individuele finale. Indien deze zich al in de “Top 25” bij de Large of “Top 15” bij de Small/Medium selecteerde, is het de volgende in het klassement die mag deelnemen. Dit zolang de punten van de 2 parcours groter dan 0 is. De kwalificatie is niet overdraagbaar aan een andere deelnemer. Eveneens zijn de winnaars van het jaar 2012 in de klasse Large : Silvia Trkman,  Medium : Krisztina Kabai, Small : Maho Yamaguchi voor de finale gekwalificeerd. Dit heeft geen invloed op het contingent van het land. De finale is een agility parcours, moeilijkheidsgraad 3. De startvolgorde is:

*Eerst alle winnaars van de landenklassement. Zij starten volgens de behaalde tijd van het agility parcours. Dit onafhankelijk van de fouten die werden gemaakt. Met andere woorden deze met de snelste tijd start het laatst.

*De 50(L)/30(M)/30(S) direct gekwalificeerde van de jumping en agility parcours. Afwisselend in dalende plaatsing. Met andere woorden, het voorlaatste start de winnaar van de jumping, als laatste de winnaar van het agility parcour.

*De winnaar van 2012 is de laatste starter van de finale.

 

European Open – Team 

 

De team wedstrijd begint vrijdag 26 Juli 2013 na de openingsplechtigheid en eindigt zaterdag in de voormiddag. Deze wordt in de klasse Large en Small/Medium gelopen. Het aantal deelnemers per land is hetzelfde als bij de individuele wedstrijd. Elk Team bij de Large en de Small/Medium bestaat uit minimum 3 en maximum 4 honden. Er wordt een Agility en een jumping parcours gelopen. Er wordt per team en parcours een klassement opgesteld. Dit volgens fouten en tijd. De eerstgeplaatste krijgt zoveel punten als aantal deelnemers (aantal teams x 4). Het tweede team 1 punt minder, het derde 2 punten minder, enz….Een DK krijgt 0 punten. De punten van de 3 beste plaatsen per team tellen voor het klassement. De 10 beste teams (met het meest aantal punten van het agility en jumping parcours samen geteld) van de Large en de Small/Medium zijn geselecteerd voor de finale. Bij hetzelfde aantal punten telt het hoogst weggevallen resultaat. Indien dit ook hetzelfde is, dan wordt het beste individuele resultaat gebruikt. De EO 2013 teamfinale is een estafetteloop, waarbij een agility parcours met 4 verschillende parcoursen gelopen wordt. Hierbij worden verschillende toestellen samen gebruikt. De tijd begint bij start 1ste hond en eindigd bij de aankomst 4de hond. De 10 teams starten in omgekeerde volgorde. Indien een team maar 3 honden heeft moet iemand van dit team 2 keer lopen. 

 

Prijsuitreiking: 

 

De prijsuitreiking gebeurt op 28 juli direct na de finales. Eerst is het de prijsuitreiking voor de teamwedstrijden. De eerste 3 plaatsen van de Qualificatiewedstrijd bij de Large en Small/Medium komen op het podium (zonder volkslied). Daarna de 3 eerste plaatsen van de finale, dit met het volkslied van de winnaar. Indien de eerste plaats door een gemixt team wordt gewonnen wordt het Europees lied gespeeld. Na de prijsuitreiking van de teams worden de individuele prijzen uitgedeeld. De eerste 3 van het agility parcours en van de jumping worden opgeroepen (zonder volkslied). Daarna de eerste 3 van de finale (met volkslied). Aansluitend wordt de EO vlag overgedragen aan de organisator van het volgend jaar.